Christina Vukicevic Demidov

shutterstock_230486260

Av dagens norske idrettutøvere innen løping er det nok Vukicevic Demidov som er den mest kjente. Hun er gift med fotballspilleren Vadim Demidov, og har blitt norgesmester på 100 meter hekk syv ganger allerede. Med tanke på at hun fortsatt bare er 28 år gammel er det en imponerende rekke å sette på CV-en.

Med en sportslig bakgrunn

Christina Vukicevic Demidov er fra Lørenskog og er vokst opp i Drøbak. Med sin far, Petar Vikicevic, som i tillegg til å ha deltatt i OL i Moskva i 1980, også er en kjent friidrettstrener i Norge, må man kunne si at hun har hatt forholdene lagt godt til rette for å gjøre det godt innen denne idretten. Allerede som junior utmerket hun seg da hun var blant verdens beste løpere på 100 meter hekk. Blant annet tok hun et veldig imponerende gull i OL for ungdom i Paris i 2003 og sølv i VM i friidrett for juniorer i Beijing i 2006. Det norske friidrettsmiljøet har altså visst om dette talentet lenge før hun ble virkelig landskjent.

Rekordbrytende og i søkelyset

Som senior gjorde hun seg virkelig bemerket i 2008. Da slo hun nemlig Monica Grefstads rekord på 60 meter hekk. Den nye rekorden var marginale tre hundredeler bedre enn Grefstads tidligere rekord fra 1994. Men det var i 2011 at den norske offentligheten ble skikkelig klar over henne. Da vant hun nemlig Diamond League på Bislett, med et løp på 100 meter hekk. Fra 2012 og frem til i dag har det dessverre gått nedover for Vukicevic Demidov. Først fikk hun en dårlig sesong, før skader og utenomsportslige ting førte til at hun ikke stilte til løp i sesongen 2013-2014. I 2015 ble det annonsert at hun igjen skulle stille til NM i Haugesund, men en skade satte dessverre en stopper for dette.

Til tross for at de siste sesongene ikke har gått hennes vei, har mange mennesker tro på at dette vil rette seg greit opp igjen. Alle som er interessert å å følge denne sporten håper i alle fall på det.