Bislett Games

Den store begivenheten for interesserte i friidrett generelt, og løping spesielt, er uten tvil Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo. Det vanlige er at dette arrangeres den første fredagen i juni. Dette stevnet er ikke bare en lokal begivenhet for Oslo. Det er nemlig en del av en langt større internasjonal enhet, nemlig Diamond League. Denne serien med stevner arrangeres av det internasjonale friidrettsfobundet, og er blant de aller største turneringene i friidrettens verden.

Med verdensrekorder i siktet

shutterstock_36152035Løping har kanskje en spesiell plass i hjertene til de som har fulgt Bislett Games en stund, for det har nemlig blitt satt en ganske lang rekke med verdensrekorder her opp gjennom årene. Den siste verdensrekorden som ble satt var i 2008, da Tirunesh Dibaba fra Etiopia løp 5000 meter for kvinner og fullførte på tiden 14.11.15. Det har også kommet noen norske verdensrekorder under Bislett Games. De mest minneverdige var kanskje i 1984, da Ingrid Kristiansen satte nye verdensrekorder i både 5000 meter og 10.000 meter for kvinner. Dessuten er det også satt en annen og litt pussig verdensrekord her: I 2010 løp nemlig Abubaker Kaki Khamis fra Sudan inn til tidenes raskeste andreplass på 800 meter mellomdistanse.

Mange ulike grener å følge med på

I Diamond League, og dermed også på Bislett Games, finner vi de øvelsene innen løpesport som vi kan forvente å finne innen friidrett, nemlig sprint, mellomdistanse, langdistanse, hekk og hinder. Det som vanligvis får mest oppmerksomhet er naturlig nok 100 meter sprint for menn, da dette også er den mest populære distansen å følge innen løpesport. Men også de andre distansene får stor og interessert oppmerksomhet fra folk som følger løpesporten tett.